Existuje mnoho rôznych druhov hračiek a nikto nikdy nevie, ktorý presný typ dieťa chce. Ak sa pomýlite, je to katastrofa.

Vyberajme podľa srdca

Pokiaľ už vyberáte darček pre dieťa, ako prvé zohľadnite jeho/jej vek a zamyslite sa nad tým, čo by asi chcelo. Asi nie je úplne vhodné kupovať osem ročnému dieťaťu bábiky, alebo trojročnému mobilný telefón. Taktiež sa zamyslite nad tým, aké majú záujmy, čo ich baví a aký darček využijú a bude sa im hodiť. Pokiaľ si nie ste istý, či je daný darček vhodný, tak sa poraďte s rodičmi aby z toho nebol malér.

Čo dať najmenším?

Pokiaľ máte v rodine alebo medzi známymi veľmi malé dieťa, povedzme do štyroch rokov, ideálnym darčekom pod stromček je určite oblečenie alebo hračky. Pri oblečení je však riziko, že sa netrafíte do veľkosti. Preto radšej oblečenie kúpte o trošku väčšie, dieťa do neho dorastie, alebo sa poraďte s rodičmi dieťaťa.

Čo si prajú deti

Deti okolo piateho roku života začínajú poriadne rozmýšľať a majú vlastnú hlavu. Preto musíte starostlivo vyberať, čím ich obdarujete. Od asi 5 rokov sú deti najviac vyberavé a presne vedia, čo chcú. Najčastejšie sú to hračky, ale napríklad aj elektronika. Veľa detí v dnešnej dobe má približne od šiestich rokov mobilný telefón alebo tablet. Preto pokiaľ neviete čo dieťaťu dať, toto môže byť jedna z možností. Samozrejme pochodíte aj s knihou, oblečením alebo vybavením pre šport.

Čo pre náročných teenagerov?

Asi najťažšie je vyberať darčeky pre teenagerov. Nič sa im nepáči, nič nechcú, alebo naopak chcú všetko a keď už im niečo kúpite, tak nie sú spokojní. Avšak pri nich nikdy nič nepokazíte elektronickým príslušenstvom. Môžu to byť slúchadlá, obal na mobilný telefón, ale aj napríklad xbox prípadne playstation.
Pri výbere sa zamerajte na ich záľuby a koníčky. Toho, kto má rád šport určite neurazí nové vybavenie, kto rád číta, tomu určite urobí radosť nová kniha, kto rád varí, tomu zase urobí radosť kuchárska kniha atď. S oblečením však moc nepochodíte. To im radšej dajte peniaze, aby si kúpili čo sami chcú. Predídete tak sklamaniu, že toto nie je presne to, čo si priali.

Asi sa to predraží

Nákupy vo všeobecnosti nie sú úplne lacná záležitosť a pokiaľ sa týkajú detí, tak to platí dvojnásobne. Deti sú veľmi náročné na výber darčekov a bohužiaľ väčšinou platí čím drahšie, tým lepšie. A keďže to nie je jediná vec, na ktorú miniete počas Vianoc peniaze, tak to môže byť problém. Preto je tu naša 100% online pôžička, ktorá vykúzli úsmev na tvári nie len deťom, ale aj vám, pretože vám zmiznú starosti spojené s financiami.

Peniaze čokoľvek Nebanková pôžička Navýhodnejšia pôžička; ako si požičať peniaze; Spotrebný úver kalkulačka pôžičky ihneď