Zháňanie vianočných prekvapení pre teenagerov podstatne zložitejšie. Asi každý rodič už od svojich detí po otázke na to, čo si prajú k Vianociam, veľakrát dostal tú istú odpoveď – neviem. V tomto článku sa zameriame na to, ako sa dostať z tejto slepej uličky a vybrať vášmu dospievajúcemu darček, ktorý mu urobí naozaj radosť.

Vypočujte ich priania

Za predpokladu, že vaši teenageri už objavili pravdu o existencii Ježiška, je často tým najlepším riešením sa ich priamo spýtať, či je niečo konkrétne o čo by mali záujem. Niektorí rodičia dokonca nechávajú samotné deti vybrať si darček po ktorom túžia a následne im ho preplatia. Tým predídu tomu, že by napríklad aj v dobrej vôli siahli pri výbere trošku vedľa. To hrozí najmä pokiaľ ide o darček z pre nich neznámej oblasti (napríklad elektronika a pod.).

Sú peniaze dobrým darčekom?

Dospievajúci tiež často hovoria o tom, že by ako darček radi dostali peniaze. Možno sa pýtate, či tým, že to vlastne nebude prekvapenie, darček nepoteší o niečo menej. Pri niektorých jedincoch možno áno a v tom prípade je lepšie s nimi vyriešiť o aký darček by mali záujem.

Pokiaľ ste presvedčený že nie, nie je dôvod im nevyhovieť. Pokiaľ sa však predsa len nechcete vzdať určitej miery prekvapenia, skúste peniaze zabaliť nejakým originálnym spôsobom. Inšpiráciu môžete nájsť na internete alebo skúsiť niečo vymyslieť sami.

Ako vyberať prekvapenie?

Je možné, že vaše dieťa má predsa len záujem nájsť pod stromčekom darček, o ktorom nemalo ani tušenia. V takom prípade je dobré, aby si vybralo nejaký hlavný darček, na ktorom sa dohodnete a prekvapenie prenechať menším darčekom. Nech už túžia vaši teenageri po peniazoch, alebo iných darčekoch, finančne vám môže pomôcť naša bezúčelová online pôžička na www.moneytupozicka.sk.

Zamyslite sa nad tým, čo majú vaši dospievajúci radi a ako trávia svoj voľný čas a skúste prísť na niečo, čo by im mohlo naozaj urobiť radosť. Pokúste sa spomenúť si čo bola tá vec, ktorú pred časom spomínali a či o ňu ešte stále majú záujem. Nezabudnite tiež skontrolovať, či je možné zvolený darček vrátiť. Aj napriek vašej snahe sa môže stať, že darček nebude tým, po čom túžili a potom nebudete vedieť čo s ním robiť.

Čo naopak radšej nie

Dospievajúci väčšinou moc neocenia oblečenie, pokiaľ si ho nevybrali sami. Je veľmi ťažké sa im trafiť do vkusu a veľmi často sa stáva, že rodičia siahnu vedľa. Namiesto toho im môžete podarovať darčekovú kartu do ich obľúbeného obchodu, tú určite ocenia.  

Peniaze čokoľvek Nebanková pôžička Navýhodnejšia pôžička; ako si požičať peniaze; Spotrebný úver kalkulačka pôžičky ihneď