Preto by sme vám v tomto článku radi priniesli tipy na skvelé knihy, ktoré sa určite oplatí prečítať, alebo posunúť tip svojim priateľom, či známym.

Knihy pre deti

V súčasnej dobe, nájdete v predajniach kníhkupectiev mnoho kníh s nádhernými ilustráciami, ktoré si môžete čítať spolu s vašimi deťmi, ale tiež mnoho kníh určených priamo pre tých najmenších. Medzi naše odporúčania patria čiernobiele knižky napríklad Aha, mami! Tam je les. Ďalej odporúčame knihy od autorky Emilia Dziubak či Maja Lunde. Veľký výber kníh pre deti vám ponúka vydavateľstvo Stonožka, ktoré má priamo na svojej stránke knihy rozdelené podľa veku.

Knihy pre dievčatá

Skvelou sériou kníh, určenou hlavne dievčatám, je séria Medzi nami dievčatami od autorky L. E. Blair. Ide o sériu kníh, ktorá rozpráva o štyroch kamarátkach a ich školských dobrodružstvách. Séria pozostáva zo 45 kníh. Ďalšou skvelou sériou kníh sú knihy Sedem labiek za Penny od Thomasa C. Brezinu. Medzi ďalšie naše odporúčania patria aj knihy od Michelle Paver či L. D. Lapinski.

Knihy pre chlapcov

Medzi najznámejšiu chlapčenskú sériu kníh jednoznačne patria Traja pátrači. Ide o detektívnu sériu, ktorej pôvodný autor je Robert Arthur, neskôr však v sérii pokračovali rôzni iní autori. Séria má momentálne do slovenčiny preložených 92 príbehov. Ďalším skvelým autorom pre chlapcov je Thomas C. Brezina a jeho knihy Klub záhad či Tigrí tím. Pre chlapcov, ktorí milujú fantasy knihy, určite odporúčame knihy od autora Rick Riordan. Okrem už spomenutých autorov odporúčame aj knihy od ďalších autorov a autoriek ako napríklad John Flanagan či Eoin Colfer.

Knihy pre ženy

Mnoho žien určite poteší kniha plná romantiky. Medzi jednu z najúspešnejších romantických sérii súčasnosti určite patrí séria kníh Bridgerton. Knihy sledujú príbeh rodiny Bridgertonovcov a ich túžbu po láske. Na podklade tejto série je momentálne natáčaný aj úspešný seriál. Ak okrem romantiky milujete aj históriu, odporúčame sa poobzerať po historicko-romantickej sérii kníh Sedem sestier od spisovateľky Lucindy Riley. Ak však uprednostňujete knihy s fantasy tematikou, mali by ste sa poobzerať po sérii kníh Trón zo skla. Medzi ďalšie naše odporúčania patria aj knihy od Vi Keeland, Julie Caplin či Frederika Backmana.

Knihy pre mužov

Dominik Dán, Juraj Červenák, Angela Marsons, Stephen King či Bernard Minier. To je iba pár mien naozaj skvelých spisovateľov detektívok, trilerov a hororov. Knihy od týchto autor môžeme jedine odporúčať každému mužovi, ktorý by rád siahol po skvelej knihe plnej napätia. Ak vás však viac lákajú sci-fi alebo fantasy knihy, určite siahnite po úspešnej sérii kníh Duna od Franka Herberta. Ďalším skvelým fantasy autorom je nepochybne George R. R. Martin a jeho séria kníh Pieseň ľadu a ohňa. Ďalej vám odporúčame aj knihy od Jo Nesba či Sebastiana Fitzeka.

Vyššie spomenuté tipy na knihy sú iba malá časť z ponuky kníh, ktoré vyšli v slovenskom jazyku. Pre viac tipov na knihy, odporúčame sledovať instagramový profil @nika_bookslover, kde nájdete mnohé ďalšie zaujímavé tipy na knihy.

Vášnivým čitateľom určite odporúčame poobzerať sa aj po čítačke kníh, ktorá nie len šetrí miesto v domácnosti, ale je vhodná napríklad aj na cestovanie. Dobrá čítačka kníh je jednorazová investícia, ktorú určite nebudete ľutovať. K dispozícii sú čítačky aj v hodnote okolo 1 000 €, ale rovnako tak sú k dispozícii aj v hodnote okolo 100 €. Výber a funkcionalita je veľmi rozsiahly, takže si každý dokáže nájsť to, čo mu najviac vyhovuje. Myslite však na to, že je to jednorazová investícia na dlhú dobu. Ak by vám však chýbali finančné prostriedky na jej kúpu, s nami to dokážete vyriešiť on-line a veľmi rýchlo. Stačí navštíviť našu stránku www.moneytupozicka.sk, kde si dokážete vybaviť online úver vo veľmi krátkom čase.

Peniaze čokoľvek Nebanková pôžička Navýhodnejšia pôžička; ako si požičať peniaze; Spotrebný úver kalkulačka pôžičky ihneď