Či už potrebujete pokosiť trávu v miestach, kam sa kosačka nedostane, či túžite po spôsobe, ako skrotiť krovia a prerastený trávnik, to, čo hľadáte, je práve toto zariadenie.

Aby vám však prácu naozaj uľahčovali, je potrebné starostlivo naštudovať všetky parametre a podľa nich vybrať ten najvhodnejší model práve pre vás. To nemusí byť vždy jednoduché, a tak sme si pre vás pripravili niekoľko kľúčových bodov, ktorým by ste mali venovať pozornosť pred kúpou krovinorezu.

Zvoľte ten správny pohon

Prvou možnosťou je benzínový krovinorez, ktorý je vhodný pre každodennú prácu, údržbu parkov a väčších či výrazne zarastených plôch. Také krovinorezy bývajú výkonné, spoľahlivé, schopné prekonať aj náročné podmienky, a naviac ponúkajú slobodu pohybu. Ich nevýhodou je však isté obmedzenie kapacitou nádrže, väčšia hmotnosť (nezabudnite, že aj palivo niečo váži), splodiny, vyššia hlučnosť a tiež zápach.

Elektrický pohon je vhodný predovšetkým pre menej frekventovanú údržbu menších plôch v okolí zdroja elektriny. Výborné je, že sú ľahké, menej hlučné, nemusíte si robiť starosti so splodinami a samozrejme nie ste obmedzený množstvom paliva. Na druhú stranu ale nedokážu vyvinúť tak veľký výkon a prívodný kábel by mohol obmedzovať váš pohyb a prekážať vám.

Akumulátorové modely, ktoré kombinujú výhody oboch predchádzajúcich možností, sú vhodné pre hobby záhradníčenie, skôr než pre profesionálne použitie. Sú tiché, bez splodín, nenáročné na údržbu a neobmedzujú váš pohyb. Tentokrát vás ale limituje kapacita batérie. Tieto prístroje tiež nedosahujú taký výkon ako tie benzínové. Myslite aj na to, že batérie majú obmedzenú životnosť a pridávajú krovinorezu na hmotnosti.

Zamerajte sa na ostatné faktory

Pri výbere je dôležitá otázka hmotnosti. Nájdete ako ľahké modely, ktoré vážia okolo 3 kg, tak profesionálne prístroje, ktoré môžu presiahnuť aj 10 kg. Venovať pozornosť by ste mali aj systému úchytu na tele, niektoré krovinorezy ponúkajú popruh len cez jedno rameno, iné systém rozkladajúci váhu na obe ramená.

Nepodceňte ani výber správneho materiálu. Väčšina plastových častí síce postačí pre základné využitie, pokiaľ ho však plánujete používať častejšie, zvoľte radšej kovové zliatiny s väčšou hmotnosťou, ale taktiež životnosťou.

Vyberte model podľa svojich potrieb

Najdôležitejším faktorom pri výbere je, ako model budete využívať a aké sú vaše finančné možnosti. Ubezpečte sa preto, že vyberáte taký prístroj, ktorý je vhodný práve pre vašu záhradu a budete s ním spokojný. Aby ste finančne dosiahli na model, ktorý bude podľa vašich predstáv a vydrží, môžete zvážiť možnosť využitia online pôžičky Moneytu. Nezabudnite si však vždy preštudovať podmienky pôžičky, ktorú si zvolíte.

S nami na to máte a nemusíte zľaviť zo svojich požiadaviek – www.moneytupozicka.sk

Peniaze čokoľvek Nebanková pôžička Navýhodnejšia pôžička; ako si požičať peniaze; Spotrebný úver kalkulačka pôžičky ihneď