Táto spoločnosť je jedna z mála, ktorá ustála neľahkú situáciu v rámci prísnych legislatívnych zmien a produkt Moneytu pôžička je len dôkazom toho, že spoločnosť s dlhoročnou históriou má záujem na slovenskom trhu ešte viac zapustiť korene a preukázať, že nebankové spoločnosti dnes nemožno porovnávať s tými spred 10 rokov. Dnes sa regulácia dotýka všetkých rovnako a preto delenie na banky a nebankovky už nie je na mieste. Aktuálna situácia si však vyžaduje modernizáciu a prispôsobenie sa trendom. Dnešným trendom je stále viac svet online a preto je tu Moneytu pôžička. O ďalších detailoch poskytovania nového úverového produktu, sme sa porozprávali s riaditeľom úseku marketingu a obchodu p. Pavlom Antálekom:

Čo nové prináša pôžička Moneytu na slovensky trh?

MoneyTu ako prvé prináša na slovenský trh nový spôsob získania spotrebiteľských úverov online formou. Nie je potrebné sa stretávať so žiadnym poradcom, nikam osobne chodiť, a nikomu sa spovedať o rôznych detailoch o sebe a o svojej finančnej situácii. Stačí, ak navštívite náš web a budete postupovať podľa pokynov na ňom.

Je online pôžička naozaj online?

Moneytu je prvý a jediný ozajstný online portál pre získanie pôžičky už za veľmi krátky čas. V prípade, ak je žiadateľ majiteľom účtu v niektorej z vybratých bánk (ČSOB, VÚB, Tatra banka, Poštová banka), môže pôžičku získať reálne už do 3 hodín. A to platí nie len pre bežný pracovný týždeň, ale dokonca i cez víkendy.

Prečo chcete poskytovať pôžičky online?

To, prečo sa spoločnosť PROFI CREDIT Slovakia, s.r.o. rozhodla pre online poskytovanie pôžičiek, nie je túžba byť na Slovensku v niečom prvá, ale vyžaduje si to aktuálna situácia na trhu. Slovenská legislatíva vyžaduje od finančných sprostredkovateľov stále viac a viac povinností. Ak teda chceme mať úplnú istotu, že všetko čo robíme sa deje v súlade s predpismi a podľa presného scenára, dospeli sme k názoru, že jedinou možnosťou je elektronická komunikácia, ktorá to všetko zabezpečí. Zároveň sa stále viac stretávame s tým, že aj na Slovenskom trhu začína prevládať elektronická komunikácia. Tento spôsob komunikácie už nie je výlučne o mladom publiku. Aktuálne využíva tento spôsob komunikácie viac ako 60% obyvateľov Slovenska vo vekovej hranici od 14 do 55+ rokov. To znamená, že v tejto skupine je výrazne zasiahnutá aj naša cieľová skupina zákazníkov.

Koľko si môže klient požičať?

Prostredníctvom Moneytu ponúkame spotrebiteľské úvery od  300 EUR až do výšky  6.000 EUR so splatnosťou od 12 do 60 mesiacov. Takáto ponuka je z nášho pohľadu dostatočná na to, aby sme pokryli všetky potreby našej cieľovej skupiny. Či už má klient záujem o vykrytie aktuálneho nedostatku, prípadne plánuje nákup niečoho do domácnosti, naša ponuka je dostatočne variabilná, aby si v nej dokázal vybrať.

Čo všetko bude klient pre vybavenie pôžičky online potrebovať?

V prvom rade je potrebné, aby si na to klient vyčlenil dostatok času. Jedná sa síce o online pôžičku, ale napriek tomu je potrebné prejsť niekoľkými krokmi, aby boli naplnené všetky povinnosti v súlade s legislatívou. Okrem dostatočného času je potrebné, aby mal klient k dispozícii PC, notebook, resp. mobilné zariadenie s pripojením na internet, dva doklady totožnosti (Občiansky preukaz, Vodičský preukaz alebo cestovný pas) a mobil s fotoaparátom, prípadne skener. Vysvetľovať presný postup na tomto mieste by bolo príliš zdĺhavé, ale na našej stránke moneytupozicka.sk nájdete popis celého procesu a jednotlivé kroky boli tvorené tak, aby boli maximálne intuitívne.

Od 20.11.2018 však meníme podmienku dvoch dokladov! Teraz Vám už k získaniu úveru stačí len JEDEN doklad totožnosti (občiansky preukaz). Viac sa dočítate v našom článku. 

Čo v prípade, ak si klient nebude vedieť poradiť?

Pre prípad, akéhokoľvek zaváhania sme počas všetkých krokov procesu pripravili množstvo pomôcok. Ak by však napriek tomu klient zostal bezradný, má vždy možnosť požiadať o radu a pomoc prostredníctvom online chatu, kde sa mu budú venovať naši vyškolení pracovníci, prípadne môže zavolať na našu bezplatnú infolinku 0800 700 100, kde ho naši pracovníci budú navigovať, prípadne s ním celý proces dokončia telefonicky.

Čo dodať na záver? Ďakujeme Vám veľmi pekne za predstavenie Moneytu pôžičky a veríme, že sa na slovenskom trhu udomácni. Prajeme Vám veľa úspechov.

Ďakujem veľmi pekne za priestor a dúfam, že Moneytu sa stane neodmysliteľnou súčasťou na spotrebiteľskom trhu. Budem rád, ak nás otestuje čo najviac ľudí a poskytne nám svoju spätnú väzbu.

Radoslav Lenárt, Profinews