Športovať aj behom chladnejšieho obdobia však má svoje výhody.

Okrem toho, že vás šport udrží v kondícii, jeseň prináša aj mimosezónne zľavy, minimum preplnených športovísk a koniec nepríjemných horúčav. Nie všetky športy sú však pre toto obdobie vhodné. V tomto článku vám predstavíme niekoľko spôsobov, ako zostať fit i za sychravého počasia.

Neobávajte sa pohybu vonku

Nenechajte sa odradiť horším počasím od trávenia času vonku. Pokiaľ ste dobre vybavený, nie je sa čoho obávať. Pokiaľ sa necítite pripravený na príliš namáhavé aktivity, skvelým spôsobom, ako sa nadýchať čerstvého vzduchu a trochu sa hýbať, je aj obyčajná prechádzka. Len sa ubezpečte, že ste dobre oblečený podľa aktuálneho počasia. Radšej si vezmite na seba viac tenkých vrstiev, aby ste sa mohli aj pohybe prispôsobiť teplote čo najlepšie.

To isté platí aj pre beh, ktorý je ďalšou možnosťou, ako si užiť prírodu na jeseň. Nezabudnite chrániť pred chladom aj svoj krk a čelo a ubezpečte sa, že používate správne dýchacie techniky. Vždy platí, že je dôležité naslúchať vlastnému telu a poznať svoje limity. Dajte si pozor, aby ste svoje telo nepreceňovali – to by viedlo len k úrazu, alebo nemoci. Taktiež môžete využiť lepšie počasie a užiť si príjemný výlet na bicykli krásnou jesennou krajinou.

Zvážte možnosť hýbať sa vo vnútri

Pokiaľ vás pochmúrne počasie predsa len odradilo, dajte šancu aktivitám vo vnútri. Jednou z nich je plávanie, ktoré nie len rozhýbe naše celé telo, ale prináša aj mnoho ďalších benefitov. Môžete tiež navštíviť posilňovňu, kde vďaka množstvu rozličného vybavenia môžete zacieliť na všetky časti tela. Zvlášť pokiaľ ste začiatočníci, zamyslite sa nad možnosťou najať si osobného trénera, ktorý vám pomôže predísť zraneniam a zefektívniť cvičenie.

Za predpokladu, že radšej zostávate doma, využite internet, kde nájdete ohromné množstvo inšpirácie pre pohyb vo vnútri. Tí, ktorí naopak radi trávia čas s ľuďmi, by si mohli užiť skupinovej lekcie jogy, pilates, zumby, boxu, alebo dokonca tanca – pre každého sa niečo nájde. Niektoré tieto aktivity ide vykonávať aj vonku, čo vám umožní užiť si občasné príjemnejšie počasie.

Zožeňte si vhodné vybavenie

Nech už si vyberiete akúkoľvek aktivitu, výber správneho vybavenia je kľúčový. Pre vykonávanie niektorých športov stačí podložka a pohodlné veci na seba, iné majú náročnejšie požiadavky. Kvalitné športové oblečenie, spoľahlivé vybavenie ani permanentky do posilňovne však nebývajú lacnou záležitosťou. Finančne pomôcť vám však môže naša online pôžička MoneyTU.

Peniaze čokoľvek Nebanková pôžička Navýhodnejšia pôžička; ako si požičať peniaze; Spotrebný úver kalkulačka pôžičky ihneď