Má vaše dieťa všetko, čo potrebuje do školy?

Starší žiaci už vedia, ako to chodí, aj im budeme musieť dokúpiť školské potreby, možno kúpiť nový školský batoh, perá, ceruzky a mno ďalšieho. Určite všetky deti bude, po príchode do školy zaujímať, kedy sú najbližšie školské prázdniny 🙂 Čo všetko treba menšiemu, či väčšiemu žiakovi do školy, si povieme v tomto článku.

Čo okrem zošitov deťom nakúpiť?

Väčšina škôl má špeciálne zoznamy školských pomôcok, ktoré budú od vašej ratolesti vyžadovať. Takže nemusíte sami vymýšľať a stačí sa riadiť požiadavkami školy, ktoré sú zväčša uvedené na webových stránkach školy. Ďalšie školské potreby pre prváčika vás môžu stáť okolo 50 €.

  • obaly na zošity a učebnice vo veľkosti A5, A4
  • zošity, ktoré majú linky v rozmere A4
  • ceruzky, guma, perá
  • strúhadlo, pravítko, trojuholník
  • prezúvky a vrecúško na ne
  • oblečenie na telesnú výchovu – nezabudnite na sálovú obuv s bielou podrážkou
späť do školy; žiak do školy

Školská taška pre vášho školáka

Školská taška by mala mať ergonomické tvarovanie, široké vystužené popruhy a pevnú zadnú časť. Vy ako rodič dbajte na to, aby pri kúpe novej školskej tašky nebola rozhodujúca farba, či motív populárneho hrdinu, ale veľkosť a anatomický tvar. Myslite na to, že ju bude vaše dieťa nosiť každý deň do školy a trávi jej nosením nespočetne veľa času. Preto na školskom batohu, netreba šetriť. Treba rátať s investíciou, na ktorú počítajte podľa kvality materiálov a výberu od 60 €. Taška, ktorú váš malý školák používa, by nemala presiahnuť hmotnosť 1,2 kg.

Medzi školské potreby, patrí aj počítač

Počítač pre deti už nie je iba na ich predškolskú zábavu a hry, ale je nutnosťou aj v digitálnom vzdelávaní vašeho žiaka. V každom smere ide teda o drahého pomocníka pre vaše dieťa.

Aký počítač pre školáka teda vybrať?

  • výkon počítača, určuje procesor, ktorý sa udáva v jednotkách GHz. Ide o množstvo operácií, ktoré je schopný počítač urobiť za 1 sekundu. Pre zvyšujúcu sa náročnosť množstva programov odporúčame zvoliť štyri jadrá.
  • operačná pamäť je ďalší parameter na ktorom záleží pri výbere počítača. Táto pamäť je miesto na ktoré sa ukladajú dočasné súbory a procesy bežiacich aplikácií, RAM v hodnotách 4 až 8 GB, a s označením DDR3 by mala malému žiakovi stačiť.
  • pevný disk s kapacitou od 750 GB do 1 TB je v dnešnej digitálnej dobe nutnosťou, žiak veľkosť disku ocení pri vytváraní prezentácii a video obsahu, ktorý môžu učitelia vyžadovať.
  • ďalej sa zamerajte na USB porty a rozhrania, čiže najmä na rýchle USB 3.0 porty a USB-C. Staršie porty 2.0 budú postupne na zariadeniach ubúdať, takže zvoľte o generáciu modernejšie USB porty 3.0.
  • HDMI pripojenie je dnes už taktiež samozrejmosťou a pomôže vašemu žiakovi zdieľať obrazovku počítača na iné platformy.

Návšteva školy môže byť drahá záležitosť, preto je tu možnosť si na položky, ktoré vaše dieťa potrebuje požičať cez MoneyTu pôžičku.

team MoneyTu

Peniaze čokoľvek Nebanková pôžička Navýhodnejšia pôžička; ako si požičať peniaze; Spotrebný úver kalkulačka pôžičky ihneď